Dagprogramma

informatie en voorwaarden voor de bezoeken en maaltijden

Beste groepsverantwoordelijken, deze pagina's hebben wij voor uw gemak ontworpen!

 

Met onze partners, zullen wij u met genoegen ontvangen en alles uitvoeren om er een onvergetelijke dag van te maken.

Al onze prijzen zijn BTW inbegrepen en geldig voor groepen 15 tot 100 personen, tenzij anders in het programma vermeld. Het schooltarief is van toepassing voor groepen kinderen van minder dan 12 jaar, al dan niet in schoolverband.

Voor boekingen of inlichtingen over deze programma’s, neem telefonisch contact met Vincent Bonehill op het nummer 060.39.15.00. Een boeking is vast, enkel na ontvangst van een door ons ondergetekende reserveringsbon. Zonder ondergetekende reserveringsbon, blijft een optie 10 dagen geldig. Het exacte aantal deelnemers moet U ons minstens 7 dagen voor uw komst meedelen. 

Een programma wijzigen, hetzij bezoeken, hetzij maaltijden, is mogelijk: de prijs zal dan aangepast worden. Wij aanvaarden slechts een identiek menu per groep en het exacte aantal gasten moet ons een week vóór de datum van bezoek meegedeeld worden. Voor groepen van meer dan 25 personen die een menu kiezen, is het drankenforfait verplicht. De VZW behoudt zich het recht voor om het aantal maaltijden te factureren die zij in laatste bevestiging heeft ontvangen. 

Voor de betaling van de bezoeken, houden wij altijd rekening met het exacte aantal deelnemers, zelfs als sommigen niet deelnemen aan alle attracties. 

De buschauffeur krijgt bezoek en maaltijd gratis. Wij geven telkens één bezoek en één maaltijd, gratis per 25 betalende personen. Voor de leraren/opvoeders die een klas (in een redelijke verhouding) vergezellen, zijn de bezoeken gratis.

 

Wij blijven tot uw beschikking voor alle verdere inlichtingen.

Tot binnenkort in Treignes !

 

Vincent Bonehill, Reservaties & Promotie

Marie-Laurence Leroy, Coordinatrice


De fijnproeversrally

volwassenen - senioren

Cafetaria van de brouwerij "La Caracole"
Cafetaria van de brouwerij "La Caracole"

9u : chocoladefabriek Vanlieff's in Walcourt.

9u30 : ontbijt en atelier chocolade.

11u :Ferme de La Sauvenière in Hemptinne. bezoek en proeven van ganzepaté van vlierbessenwijn.

13uaperitief in Ruimte Arthur Masson, vervolgens gehaktballen met tomatensaus of Trignolese saus, frietjes en een drank naar keuze.

14u : spektakeltocht "Trignolles en animatie in de School van Eertijds

17u :geleid bezoek van de brouwerij "La Caracole" in Falmignoul.

 

Heel het jaar 2017 mits reservatie.

tarief : 39,50€/persoon, vanaf 27€/kind. Meerkost voor de gids in de chocoladefabriek : 15€/groep

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. : 060/39 15 00 ; Fax :060/39 16 00 

E-mail : contact

 

 

VERPLICHTE RESERVATIE


Een chocolade Toine

Chocoladefabriek Vanlieff's
Chocoladefabriek Vanlieff's

9u30 : ontbijt in de chocoladefabriek Vanlieff's in Chastrès.

Projectie van een fiolm om het universum van de chocolde te ontdekken. Proeven van wijnen en chocolade van verschillende oorsprongen : de deelnemers vormen ploegen en krijgen wijne en chocolade. Zij moeten de verschillende smaken van de oorspronkelijke chocolade et van de geproefde wijnen terugvinden. De Ploeg die het dichtst bij de juiste antwoorden is, krijgt een doos chocolade pralines.

11u30  : vertrek naar Treignes.

12u30 : aanskomst op Espace Arthur Masson. Aperitief, vleesballen met tomatensaus frietjes en een drank naar keuze, koffie in de cafetaria "Chez Toine".

 

14u30 : Bezoek van de spektakeltocht "Trignolles" over het leven in de Ardennen van 1930 tot 1960. Animatie klas 1932 in de School van Eertijds en tenslotte een speciale animatie over de chocolade.

 

17u45 :Einde van de activiteiten.

Heel het jaar 2017 mits reservatie.

tarief41.50€ + 15€ par groep.

 

Verplichte reservatie : 

Vincent Bonehill ou Gladys Gerbeaux : 060/39.15.00
E-mail : info@espacemasson.be


Toine lekkerbek

iedereen

Chocoladefabriek Vanlieff's
Chocoladefabriek Vanlieff's

10u00 : Chocolaterie Vanlieff's. Sinds haar oprichting in 1988, stop ze niet fijnproevers te doen dromen naar de snoepjes die ze maakt. Ambachtsman, de keuze van de cacaobonen waarvan de kwaliteit van een goede chocolade aan 77 %, heeft geen geheim voor hen. En van deze knowhow ontstaan tal van bonbons en gevulde chocolaatjes met alcohol, karamel, crème fraiche en andere ... Hun specialiteiten: negen soorten manons, met lavendel, spéculoos, Peer Williams,… Caraques aan de bergamot, de kaneelboom van China, aan cardamome… zonder de smeersels, chocoladestokken en andere snoepgoed te vergeten… het bezoek van de werkplaats gebeurt in drie delen: een didactisch deel, de demonstratie van de vervaardiging van de producten en tenslotte het proeven van zuivere chocolade. voor je koopjes is er een toog met alle producten. Ligging: Zoning Industriel van Chastrès, allée Kennedy 6 in Chastrès.

12u00: maaltijd in Treignes op de cafetaria "Chez Toine" van Ruimte Arthur Masson. Streekbord met 3 boterhammen (kaas, hesp en pastei), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Het is bij de boeking aan te vragen. Je vindt onze groepsmenu's hier.

13u30 of 14u00 (volgens het gekozen maaltijd): Espace Arthur Masson  : bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson".

14u30 - 15u00: geleide wandeling in het dorp Treignes. Het kan ook vervangen worden door: de animatie in de School van Eertijds.

17u00: Brasserie des Fagnes in Mariembourg. 

Duik in het hartje van de brouwerij des Fagnes en ontdek de geheimen van ons ambachtelijk bier, 100% natuurlijk, de Super des Fagnes. Naast de moderne brouwerij in werking is er een biermuseum ingericht op basis van een oude brouwerij uit 1858. Er zijn ook interactieve televisies. Ruime parking, terras, kinderspelen, toegankelijk voor minder mobiele personen, streekproducten, kleine restauratie. Bezoek, proeven en geschenken zijn op het programma. 

 

Geldig: heel het jaar 2017 mits boeking. 

Prijs: 25,00 € per senior of volwassene, met toeslag in geval van menuwijziging + 15,00 € per groep voor de gids. Schoolkinderen tot 12 jaar: 9,80 € met eigen meegenomen pick-nick en zonder bezoek aan de brouwerij.

Bijzondigheden: in optie is er het ontbijt in de chocoladefabriek voor het bezoek. Het bestaat uit kramiek, craquelin, wit brood en vooral een warme choco speciaal voorbereid door de ambachtsman, tegen de prijs van 6,00 €. 

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. : 060/39 15 00 ; Fax :060/39 16 00 

E-mail : contact

 

VERPLICHTE RESERVATIE

 


Toine en de 1001 smaken

volwassenen - senioren

Ferme van Sauvenière
Ferme van Sauvenière

9u30: Ferme de la Sauvenière in Hemptinne-lez-Florennes, ambachtelijk foie gras. Duik in het hartje van de gastronomie en bezoek deze eendenteelt. Een beetje uitleg over de teelt, de dwangvoeding en de voorbereiding van de producten wordt gevolgd door een degustatie van foie gras, eendepaté en rillettes. Het is mogelijk om producten te kopen, vers of gesteriliseerd. 

12u00: maaltijd in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Aperitief, gehaktballen met tomatensaus of Trignolese saus, frietjes en 1 drank naar keuze.

13u30: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van "Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indeurse spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke personages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

14u45: geleide wandeling in het dorp Treignes. Het is 3 km lang en laat je toe het Treignes van gisteren en vandaag te ontdekken. Ieder huis, iedere plaats heeft iets te vertellen en wilt het meedelen. Het kan ook vervangen worden door: de animatie in de School van Eertijds. Je zal er een les beleven zoals in 1932: decors zoals toen, zwarte of grijze schortjes, kroontjespennen en inktpotten, griffels en leien... Op het programma: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten! 

 

16u30: Chèvrerie de Saint-Roch in Nismes, bezoek aan het atelier van ambachtelijke kaas: demonstratie van het melken van geiten, geleid bezoek van het atelier, proeverij. Groepen van maximum 30 personen.

18u00 : Brasserie des Fagnes in Mariembourg. Duik in het hartje van de brouwerij des Fagnes en ontdek de geheimen van ons ambachtelijk bier, de Super des Fagnes die 100% natuurlijk is. Naast de moderne brouwerij in werking is er een biermuseum ingericht op basis van een oude brouwerij uit 1858. Er zijn ook interactieve televisies. Ruime parking, terras, kinderspelen, toegankelijk voor minder mobiele personen, streekproducten, kleine restauratie. Bezoek, proeverij en geschenk staan op het programma. 

 

Geldig: heel het jaar 2017 mits reservatie.

Prijs: 32,50 € per persoon met de gehaktballen, aperitief en 1 drank, 36,50€ met een drie-gangen-menu aan 12€ en het drankenforfait./ 20,50 € per kind dat een groep volwassenen vergezelt (gehaktbal kind en 1 drank).

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :060/39 15 00 Fax :060/39 16 00 

E-mail : contact

 

VERPLICHTE BOEKING.

 


De streek van folklore en natuur

iedereen

Toeristich wegtreintje "L'Espérance" van Viroinval
Toeristich wegtreintje "L'Espérance" van Viroinval

10u00 : Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van "Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke peresonages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via een audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

12u00 : maaltijd in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Volwassenen en senioren: degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk om een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Bij de boeking aan te vragen. Schoolkinderen: eigen meegenomen pick-nick met aankoop van 1 drankje ter plaatse of, naar keuze, warme maaltijd.

14u00 : Rondrit in Viroinval. In jullie autocar neemt onze gids jullie mee voor het bezoek van Viroinval, en onder andere, van Vierves-sur-Viroin, één van de mooiste dorpen van Wallonië. Jullie rijden ook tot het geografisch middelpunt van het voormalige Europa van de 15. 

16u00 : Toeristisch wegtreintje "l'Espérance". 

Met het toeristisch wegtreintje  zijn jullie op weg voor een spectaculaire en onvergetelijke rondrit in Nismes. Hierbij ontdekken jullie architectonische en natuurlijke curiositeiten, waaronder de bekende " Fondry des Chiens ". 

17u15 : Brasserie des Fagnes in Mariembourg. 

Duik in het hartje van de brouwerij des Fagnes en ontdek de geheimen van ons ambachtelijk bier, de Super des Fagnes die 100% natuurlijk is. Naast de moderne brouwerij in werking is er een biermuseum ingericht op basis van een oude brouwerij uit 1858. Er zijn ook interactieve televisies. Ruime parking, terras, kinderspelen, toegankelijk voor minder mobiele personen, streekproducten, kleine restauratie. Bezoek, proeverij en geschenk staan op het programma. 

 

Geldig: van 1 april tot 30 september 2017 mits reservatie. 

Prijs: schoolkinderen: 19,00 € (met warme maaltijd), 14,30 € (met eigen pick-nick); volwassenen/senioren: 26,00 € (met het degustatiebord). 

Gratis: buschauffeur voor de bezoeken en gekozen maaltijd + 1 persoon gratis per 25 betalende bezoekers. 

Capaciteit: 70 volwassenen (maximum voor het wegtreintje).

Parking mogelijkheid voor 3 autocars. 

Bijzonderheden: bij dit programma is een gids ter uwer beschikking (NL/F), de bezoeken zijn geleid in NL/F of audiogeleid in 4 talen. Toegankelijk voor minder mobiele personen. 

Opmerking: het is mogelijk de animatie in de School van Eertijds in de voormiddag bij te voegen. In dit geval is het aangeraden met een 3 gangenmenu een half uurtje vroeger aan te komen. De groepen van meer dan 25 personen zijn gesplitst en de activiteiten spektakeltocht - School van Eertijds afgewisseld. De toeslag bedraagt 2,00 € / persoon.

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :060/39 15 00 Fax :060/39 16 00 

E-mail : contact

 

VERPLICHTE BOEKING


Toine Culot in het kasteel van Chimay

iedereen

Het kasteel van Chimay
Het kasteel van Chimay

10u00: bezoek van het kasteel van Chimay met een multimediagids. Het Kasteel, symbool van het Prinsdom, wordt nog altijd door de prinselijke familie bewoond. Bij de rondleiding ontdek je de geschiedenis van hun woonplaats en het theater van 1863.Je zal de keuze hebben tussen de adviezen van de virtuele ridder Enguérrand de Chimay of de geschiedenis door Princesse Elisabeth de Chimay. Ontdek 1000 jaar geschiedenis door een 3D-voorstelling.

11u20. Vertrek naar Treignes. 

12u00: Middagmaal in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen. (zie menus).

14u00: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van "Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke peresonages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

15u15: animatie in de School van Eertijds in Treignes. Je zit er op houten schoolbanken, je rekent er op de lei en je schrijft er nog een dictee met een krassende kroontjespen! Op het programma staat ook: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten. Let op je vingers!. 

Einde omstreeks 16u30.

Het is mogelijk een vieruurtje te gebruiken in onze cafetaria.

 

Open van maart tot november 2017 mits reservatie (gesloten op maandag, behalve feestdagen of schoolvakanties).

Voor groepen van min 20 en max 50 personen. (> 50 personen, vragen voor een oplossing) Groepstarief met de aangeduide maaltijd: 20,00 €/pers. (volwassene/ senior) et 16,50 €/kind (schoolgroepen van minder dan 12 jaar met de maaltijd en 1 drank) ou 11,30 €/kind (schoolgroepen van minder dan 12 jaar met 1 drank).

Gratis voor de buschauffeur (bezoek en gekozen maaltijd. 1 persoon gratis per 25 betalende personen (volwassenen/senioren).

Bezoeken in FR - NL - E - D voor de multimediaghidsen, FR - NL voor de animatie.

ESPACE ARTHUR MASSON asbl
Vincent Bonehill ou Gladys Gerbeaux
Rue Eugène Defraire, 36 - 5670 TREIGNES
Tél: 060/39.15.00 - Fax: 060/39.16.00 - E-mail: contact

CHATEAU DE CHIMAY asbl

Rue du Château 14

6460 CHIMAY

 Chateau de ChimayKom een onvergetelijke dag beleven in een droomkader!

VOLWASSENEN - SENIOREN

Tuinen van Annevoie
Tuinen van Annevoie

10u00: Basserie des Fagnes in Mariembourg. 

Duik in het hartje van de brouwerij des Fagnes en ontdek de geheimen van ons ambachtelijk bier,de Super des Fagnes, die 100% natuurlijk is. Naast de moderne brouwerij in werking is er een biermuseum ingericht op basis van een oude brouwerij uit 1858. Er zijn ook interactieve televisies. Ruime parking, terras, kinderspelen, toegankelijk voor minder mobiele personen, streekproducten, kleine restauratie. Bezoek, proeverij en geschenk staan op het programma. 

11u30: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson" in Ruimte Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indeurse spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke peresonages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten.

12u30: maaltijd in Treignes op de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen.

14u30: animatie in de School van Eertijds. Je zal er een les beleven zoals in 1932: decors zoals toen, zwarte of grijze schortjes, kroontjespennen en inktpotten, griffels en leien... Op het programma: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten!

15u30 : Vertrek naar de Tuinen van Annevoie.

16u30: Bezoek van de tuinen van Annevoie. De tuinen van Annevoie (28 ha), ontworpen in 1758, zijn geclasseerd als belangrijk erfdeel van Wallonië. Zij trouwen met smaak de topverij van het water en de zuiverheid van een tuin van stijl. Vrij bezoek. 

Speelplein, souvenirs, cafetaria en restaurant. Mits boeking is het mogelijk een geleid bezoek te hebben van de tuinen: dit kost 1,50 € per persoon. 

 

Open van april tot october 2017 mits reservatie.

Voor groepen van min. 20 personen.

Groepsprijs met de aangeduide maaltijd: 27,70 €/pers. (volw./senior) met toeslag in geval van menuwisseling.

Gratis voor de buschauffeur, 1 persoon gratis per 25 betalende bezoekers. Bezoek in het NL/FR. 

 

VERPLICHTE RESERVATIE. Meer inlichtingen ?

ESPACE ARTHUR MASSON asbl 
Vincent Bonehill ou Gladys Gerbeaux
Rue Eugène Defraire, 36 - 5670 TREIGNES
Tél: 060/39.15.00 - Fax: 060/39.16.00 - E-mail: contact

LES JARDINS D'ANNEVOIE asbl
Rue des Jardins d'Annevoie, 37 - 5537 ANNEVOIE
Tél: 082/67.97.97 - Fax: 082/61.47.47
Site Internet: www.jardins.dannevoie.beToine Culot op "les Lacs de l'Eau d'Heure"

iedereen

De meren van Eau d'Heure
De meren van Eau d'Heure

9u30: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van "Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke personages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

10u45: animatie in de School van Eertijds in Treignes. Je zit er op houten schoolbanken, je rekent er op de lei en je schrijft er nog een dictee met een krassende kroontjespen! Op het programma staat ook: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten. Let op je vingers!

12u00: Middagmaal in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen. (zie onze menus).

13u30 : vertrek naar Boussus-lez-Walcourt

14u30: rondrit van de site met je autocar. In gezelschap van de gids ontdek je het grootste watercomplex van België. Je verneemt alles over de geschiedenis van de stuwdam.

16u30: geleid bezoek van de stuwdam. Ontdek door een reusachtig schaalmodel de geschiedenis en het waarom van de oprichting van een dergelijk werk. Bezoek de grootste stuwdam van België, de enige die je binnenin kan bezoeken. Wandel in de 450 m lange galerijen. Ga met de lift tot de top van de 107 m hoge toren: een adembenemend uitzichtpunt.

Mogelijke variante met de Crocodile Rouge en de wandeling op de meren of met de Aquagolf.

 

Geldig: heel het jaar 2017 mits reservatie.

Prijs: 19,50 € per volwassene + 80,00 € per groep.

Scholen: 16,50 € per kind van het lager onderwijs met de maaltijd + 80,00 € per groep.

Bijzonderheden: in de prijs zijn de verschillende gidsen (NL/F) begrepen of een audiogids in 4 talen.

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :+32 (0)60 39 15 00; Fax : +32 (0)60 39 16 00 

E-mail : contact

 

VERPLICHTE BOEKING


Toine Culot in het land van de Grotten

volwassenen - senioren

De grotten van Neptunus in Petigny
De grotten van Neptunus in Petigny

10u00 : Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van "Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke peresonages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

 11u15 : animatie in de School van Eertijds. Je zal er een les beleven zoals in 1932: decors zoals toen, zwarte of grijze schortjes, kroontjespennen en inktpotten, griffels en leien... Aan het programma: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten! 

12u30 : maaltijd in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen.

15u00 : Bezoek aan de Grotten van Neptunus in Petigny (Couvin): te voet bezoek je de 2 bovenste verdiepingen. Daarna heb je een boottochtje op de ondergrondse rivier "Eau Noire", 10 meter onder de vallei met een klank- en lichtspel. Lichteffecten, watervallen, muziek van Vangelis maken het indrukwekkend.

16u00 : Einde van de activiteiten. Het is ook mogelijk de Brasserie des Fagnes Venen te bezoeken in supplement.

 

Open heel het jaar 2017 mits reservatie.

Voor groepen van max 45 personen. (voor meer dan 45 personen moet men 2 bezoeken van de grotten voorzien) Groepsprijs met de aangeduide maaltijd: 20,00 € volwassene/senior. Gratis voor de buschauffeur, 1 persoon gratis per 25 betalende bezoekers.

Bezoek in het NL/FR. 

 

VERPLICHTE RESERVATIE. Meer inlichtingen ?

ESPACE ARTHUR MASSON asbl 
Vincent Bonehill ou Gladys Gerbeaux
Rue Eugène Defraire, 36 - 5670 TREIGNES
Tél: 060/39.15.00 - Fax: 060/39.16.00

E-mail: contact

GROTTES DE NEPTUNE

Gérées par l'Office du Tourisme de Couvin

Rue de l’Adugeoir, 24 - 5660 COUVIN

Tél: 060/31.19.54 - Fax: 060/37.70.91

Site Internet: www.grottesdeneptune.beToine Culot peddelt in de vallei van de Molignée

iedereen

De rail-bike van de Molignée
De rail-bike van de Molignée

10u00 : Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van "Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke personages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

11u15 : geleide wandeling in het dorp Treignes. Het is 3 km lang en laat je toe het Treignes van gisteren en vandaag te ontdekken. Ieder huis, iedere plaats heeft iets te vertellen en wilt het meedelen. Het kan ook vervangen worden door: de animatie in de School van Eertijds. Je zal er een les beleven zoals in 1932: decors zoals toen, zwarte of grijze schortjes, kroontjespennen en inktpotten, griffels en leien... Op het programma: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten! 

12u30 : maaltijd in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Bij de boeking te vragen.

14u00 : vertrek naar Falaën.

15u00 : Rail-bike: ontdek deze gezellige spoorwegfietsen. Gedurende twee uurtjes, op jouw ritme, peddelt je op deze spoorweg die langs de Molignée in haar schilderachtige vallei loopt. De rail-bikes hebben 4 plaatsen: twee met trappers, twee zonder om je te toe te laten af te wisselen tijdens deze prachtige tocht. 

 

Open heel het jaar 2017 mits reservatie.

Voor groepen van max 50 personen. Groepsprijs met de aangeduide maaltijd: 17,00€/pers. (volwassene/senior) of 15,50 € per kind. Gratis voor de buschauffeur voor de aangeduide bezoeken en maaltijd. 1 persoon gratis per 25 betalende bezoekers.

Bezoek in het NL/FR. 

 

VERPLICHTE RESERVATIE. Meer inlichtingen ?

ESPACE ARTHUR MASSON asbl 
Vincent Bonehill ou Gladys Gerbeaux
Rue Eugène Defraire, 36 - 5670 TREIGNES
Tél: 060/39.15.00 - Fax: 060/39.16.00 - E-mail: contact

LES DRAISINES DE LA MOLIGNEE

M. Arnould

Rue de la Gare, 82  - 5522 FALAËN

Tél: 082/69.90.79 - Fax: 082/69.90.80 Site: www.molignee.beTreignes van A tot Z

iedereen

Ecomusée-van-Viroin
Ecomusée-van-Viroin

09u30 : op Ruimte Arthur Masson bezoek je de spektakeltocht "Trignolles", waar je de kleurrijke personages van de "Toinade" van Arthur Masson ontmoet

10u45 : Vervolgens, animatie in de School van Eertijds. Men splitst de grote groepen en wisselt de activiteiten af.

12u00 : aperitief geschonken in Espace Arthur Masson, gevolgd door gehaktballen met tomatensaus of Trignolese saus, frietjes en een drank naar keuze.

13u30 : vrij bezoek aan het Ecomuseum van de Viroin, waar je de vergeten beroepen terugvind: de ijzer- en hoefsmid, de houthakker, klompenmaker, kuiper, leerlooier, zadelmaker, schoenmaker... en een tijdelijke tentoonstelling.

15u00 : vrij bezoek aan het Museum en prehistorie park "Malgré-Tout": ontdek de mens van  Neanderthal tot de Gallo-Romein, zijn evolutie en zijn techniek. Bezoek de tijdelijke tentoonstelling.

16u30 : het Stoomtreinmuseum verzamelt allerlei locomotieven en rijdend materieel. Men vindt er ook modellen en spoorwegmateriaal uit de hele wereld.

18u10 : optie: op sommige dagen rijdt een historische trein naar Mariembourg. Vertrek uit Treignes om 18u10. Daarna  rijd je langs de drie valleien tot in Mariembourg via Vierves-sur-Viroin, Olloy-sur-Viroin en Nismes. Kostprijs: vanaf 7,50 € (5,50 €/kind), de dagen waarop de treinen gewoonlijk rijden.

 

Geldigheid : heel het jaar 2017 mits boeking. 

Tarief : senior en volwassene: 31,75€ ; kind die een groep volwassenen vergezeld: 21,00 € (maaltijd inbegrepen, maar zonder aperitief) en schoolkinderen: vanaf 16,80 € (zonder maaltijd maar met 1 drankje).

Aperitief wordt enkel geschonken als je het programma uitvoert zonder enige verandering.

Gratis voor de buschauffeur, zowel bezoeken als maaltijd + 1 persoon gratis per 25 betalende bezoekers. 

Bijzonderheden : men kan de volgorde van de activiteiten wijzigen en de grote groepen splitsen. 

Informaties : Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :060/39 15 00 Fax :060/39 16 00 

E-mail : contact

 

BOEKING VERPLICHT


Toine Culot bezoekt Chimay met het wegtreintje

iedereen

Toeristich wegtreintje van Chimay
Toeristich wegtreintje van Chimay

09u30: op Ruimte Arthur Masson: onthaal met een kopje koffie of warme choco voor de scholen.

10u00 : Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson" op Ruimte Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indeurse spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke peresonages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten.

11u15: animatie in de School van Eertijds in Treignes. Je zit er op houten schoolbanken, je rekent er op de lei en je schrijft er nog een dictee met een krassende pen! Aan het programma zit ook: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten. Let op je vingers!

12u30: Middagmaal in Treignes op de cafetaria "Chez Toine" van Ruimte Arthur Masson. Streekbord met 3 boterhammen (kaas, hesp en pastei), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen. (zie onze menus).

14u30: vertrek naar Chimay.

15u30 : bezoek van Chimay met het wegtreintje. Laat je betoveren door een ballade aan boord van de kleine toeristentrein. Ontdek tegelijkertijd de Grote Plaats, het kasteel, de collegiaal. Op de sporen van Mevrouw Tallien, Prinses van het begin van de XIXe eeuw, bewonder op aangename wijze het historische centrum van de stad. Langs de loop van het Witte Water rivier doorloop je het Park van het Kasteel van de Prinsen (Maillon Vert) en het dorp van Virelles.

16u30 : vrij bezoek van Chimay

 

Geldig: heel het jaar 2017 mits reservatie.

Prijs: 

- 28,50 € per senior of volwassene, mits bijslag voor een menuverandering.

- 27,00 € per kind die een groep volwassenen vergezeld met de aangeduide maaltijd.

- 15,90 € per kind uit het lager onderwijs met een warme maaltijd en een drankje.

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :+32 (0)60 39 15 00; Fax : +32 (0)60 39 16 00 

info@espacemasson.be

 

VERPLICHTE BOEKING !


Toine Culot ontdekt de natuur

iedereen

Aquascope van Virelles : Tuinen van Millepertuis
Aquascope van Virelles : Tuinen van Millepertuis

10u00: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke personages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

12u00: maaltijd in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson.

Volwassenen en senioren: degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en paté), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking aan te vragen.

Kinderen/schoolgangers: eigen meegenomen pick-nick met aankoop van 1 drankje ter plaatse of, naar keuze, warme maaltijd.

14u00: vertrek naar Virelles 

14u45: bezoek van het Aquascope op de oevers van het meer van Virelles.

Ontdek één van de schoonste natuurreservaten van Wallonië.In het gebouw is er een interactieve ontdekkingsruimte om al spelend te leren en zich in de wondere waterwereld onder te dompelen. Projectie op groot scherm van de film “De 4 seizoenen in Virelles” en tijdelijke exposities (natuurfoto’s, schilderijen…). Op het buitenparcours vind je observatorium en uitkijkpunt met verrekijker om vogels waar te nemen, een ontdekkingspad langs vochtige milieus, de Mozespassage tussen een vijver en het meer om het leven onder water te observeren, een loopbrug in de bomen die u een heel andere kijk op het woudleven biedt, een didactisch pad dat u meeneemt op de weg van de duurzame ontwikkeling…

17u00 :Einde of activiteit

Cafetaria met terras – Souvenirs – Speelplein.

 

In optie van mei tot eind september en met toeslag (5,00 €/volwassene, 3,50 €/kind), na het middagmaal: de Vlinderschuur in Virelles. Dring binnen in de magische wereld van de vlinders. U zult verbaasd staan bij het weelderige decor van planten en veelkleurige bloemen waarin kleurrijke tropische vlinders in volle vrijheid rondfladderen. Personnlijk onthaal en geleid bezoek op aanvraag. Dit geleid bezoek duurt ongeveer 1 uur en moet plaats vinden voor het bezoek aan het Aquascope.

 

Prijs: met de aangeduide maaltijd 17,00 € per volwassene-senior; schoolgangers tot 18 jaar: 10,30 € (met eigen pick-nick) of 15,00 € (met warme maaltijd). 

Geldig: van 1 april tot 30 oktober 2017 voor groepen van minimum 20 personen.

Gratis: buschauffeur voor de bezoeken en gekozen maaltijd + 1 persoon gratis per 25 betalende bezoekers. 

Opmerking: het is mogelijk de animatie in de School van Eertijds in de voormiddag bij te voegen. In dit geval is het aangeraden met een 3 gangenmenu een half uurtje vroeger aan te komen. De groepen van meer dan 25 personen zijn gesplitst en de activiteiten spektakeltocht - School van Eertijds afgewisseldt. De toeslag bedraagt 2,00 € / persoon.

 

VERPLICHTE BOEKING ! Meer inlichtingen ?

ESPACE ARTHUR MASSON asbl 
Vincent Bonehill ou Gladys Gerbeaux
Rue Eugène Defraire, 36 - 5670 TREIGNES
Tél: 060/39.15.00 - Fax: 060/39.16.00 - E-mail: contact

VIRELLES NATURE (www.aquascope.be)
Mme Anne Sansdrap
Rue du Lac 6461 VIRELLES
Tél/Fax: 060/21.13.63 - E-mail: info@aquascope.beToine Culot bezoekt Espace Chimay

Espace Chimay
Espace Chimay

9u30: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson" op Ruimte Arthur Masson.

Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten. 

10u45: animatie in de School van Eertijds in Treignes. Je zit er op houten schoolbanken, je rekent er op de lei en je schrijft er nog een dictee met een krassende pen! Aan het programma zit ook: tucht, stilzwijgen, respect... 

12u00: Middagmaal in Treignes op de cafetaria "Chez Toine" van Ruimte Arthur Masson. Streekbord met 3 boterhammen (kaas, hesp en pastei), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen. (zie onze menus).

13u30: vertrek naar Nismes.

14u00: bezoek van het Museum "du Petit Format". Het geleid bezoek doet je hedendaagse kunstwerken ontdekken, die in gemeen het formaat A4 hebben.

15u00: vertrek naar Chimay.

16u00: vrij bezoek van "Espace Chimay" voor een reis naar het hartje van de geheimen, de geschiedenis en de schatten van de trappistenbieren en -kazen van Chimay. Op het einde van het bezoek, degusteer je een Speciale Poteaupré.

 

Geldig: heel het jaar 2016 mits reservatie.

Prijs: 

- 21,00 € per senior of volwassene, mits bijslag voor een menuverandering.

- 17,50 € per kind die een groep volwassenen vergezeld met de aangeduide maaltijd.

- 12,30 € per kind uit het lager onderwijs met eigen picknick en een drankje ter plaatse, wel zonder proefbeurt in Chimay.

Bijzondigheden: voor groepen van maximum 30 personen. Als je meer zou zijn, moet men het programma aanpassen.

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :+32 (0)60 39 15 00; Fax : +32 (0)60 39 16 00 

E-mail : info@espacemasson.be

 

VERPLICHTE BOEKING


Van de ene kamp naar de andere

Duits hoofdkwartier in Bruly-de-Pesche
Duits hoofdkwartier in Bruly-de-Pesche

9u30: Duits hoofdkwartier. Op 6 juni 1940 kwam Hitler aan in Bruly-de-Pesche om de campagne van Frankrijk te leiden vanuit het "Ravijn van de Wolf". Er zijn twee paviljoenen te bezoeken met films in NL - Fr, het park en de indrukwekkende bunker.

11u30: animatie in de School van Eertijds in Treignes. Je zit er op houten schoolbanken, je rekent er op de lei en je schrijft er nog een dictee met een krassende pen! Aan het programma zit ook: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten. Let op je vingers!

12u45: middagmaal in Treignes. Aperitief op Ruimte Arthur Masson, gevolgd door vleesballen met tomatensaus of Trignolese saus, frietjes en een drank naar keuze, koffie. Het is mogelijk een andere schotel of een menu te kiezen mits toeslag (zie onze menu's). 

14u00: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson" op Ruimte Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indeurse spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke personages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten.

16u15: Spitfire Museum. In een uitzonderingskader, de basis van Florennes, presenteert het Spitfire Museum vliegtuigen en andere voorwerpen in verband met de wereld van de luchtvaart. OPGELET: de toegang tot de luchtbasis waar het museum zich bevindt, hangt af van het alerteniveau, en kan dus zonder verwittiging veranderen! Iedere bezoeker moet zijn identiteitskaart meehebben.

 

Geldig: heel het jaar 2017 mits reservatie.

Prijs: 28,70 € per volwassene.

Bijzonderheden: in de prijs zijn de verschillende gidsen (NL/F) begrepen of een audiogids in 4 talen. 

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :+32 (0)60 39 15 00; Fax : +32 (0)60 39 16 00 

E-mail : info@espacemasson.be

 

VERPLICHTE BOEKING


Langs de Ardense Maas: van Freÿr naar Trignolles

iedereen

Het kasteel van Freÿr
Het kasteel van Freÿr

10u30: het kasteel van Freÿr. Een beetje als Versailles in een groots kader langs de Ardense Maas: woning in de Renaissance Stijl dat ineen hertogelijke woonplaats vergroot werd, koninklijke gastheren, gezuiverd en kosmopolitisch interieur,historisch verdrag (1675) dat aanleiding tot een eerste proeven van koffie gaf, klassieke tuinen van gevarieerde stijlen, driehonderdjarige sinaasappelbomen met hun oranjeries, het oudst van het land, 6 km doolhof en een leuke Trianon.

12u30: Middagmaal in Treignes in de cafetaria "Chez Toine" van Espace Arthur Masson. Degustatiebord met 3 boterhammen (kaas, hesp en patéi), rauwkost en één drankje. Het is ook mogelijk voor een warme maaltijd te kiezen mits supplement. Dit is bij de boeking te vragen. (zie onze menus).

14u30: Bezoek van de spektakeltocht "TRIGNOLLES, een wandeling in de Ardennen ten tijde van Arthur Masson" in Espace Arthur Masson. Gun je een uurtje ontspanning vol humor bij het bezoek van een indoor spektakeltocht die je onderdompelt in het landelijke leven van de jaren 1930 tot 1960. Dank zij moderne audiovisuele technieken wordt je in driedimensionale decors geleid, waar je de kleurrijke peresonages van de Toinade terugvindt. De meeste dialogen van dit poppenspel zijn in de Waalse streektaal, maar met vertaling in 4 talen via audiogids. Onthaalfilm - cafetaria - toonbank met streekproducten.

15u30: animatie in de School van Eertijds in Treignes. Je zit er op houten schoolbanken, je rekent er op de lei en je schrijft er nog een dictee met een krassende kroontjespen! Op het programma staat ook: tucht, stilzwijgen, respect... zonder de zweep en de ezelsmuts te vergeten. Let op je vingers!

17u30: Brasserie des Fagnes in Mariembourg. Duik in het hartje van de brouwerij des Fagnes en ontdek de geheimen van ons ambachtelijk bier, de Super des Fagnes, die 100% natuurlijk is. Naast de moderne brouwerij in werking is er een biermuseum ingericht op basis van een oude brouwerij uit 1858. Er zijn ook interactieve televisies. Ruime parking, terras, kinderspelen, toegankelijk voor minder mobiele personen, streekproducten, kleine restauratie. Bezoek, proeven en geschenk zijn op het programma. 

 

Geldig: heel het jaar 2017 mits reservatie.

Prijs: 27,00 € per volwassene / senior; scholen : 11,30 € per kind (zonder de brouwerij des Fagnes, zonder maaltijd maar met een drank bij je picknick).

Bijzonderheden: groepen van minimum 20 volwassenen of 25 kinderen. 

Inlichtingen: Espace Arthur Masson, rue Eugène Defraire 36, B-5670 Treignes 

Tél. :+32 (0)60 39 15 00; Fax : +32 (0)60 39 16 00 

E-mail : contact

 

VERPLICHTE RESERVATIE.


Ontdek het dorp Treignes te voet, geleid door Toine Culot

iedereen

Ontdek het dorp Treignes te voet
Ontdek het dorp Treignes te voet

Een omploop van 3 km om het Treignes van gisteren en vandaag te ontdekken: onze gids neemt je mee en vertelt je er iets meer over dan wat te lezen is op de interpretatieborden.

Bewonder de oude wasplaats, de oude steengroeve of de kasteelhoeve. Eindelijk zal je weten waarom wij zo'n grote kerk hebben.

De oude beroepen zullen geen geheim meer hebben: van steenhouwer tot de herder of de hoeder. 

Dit geleid bezoek wordt georganiseerd voor groepen van minimum 15 personen tot maximum 25 personen en wordt voorgesteld tegen de prijs van 4,00 € per volwassene of senior, 3,00 € per kind (6-18 jaar) of student. Als je deze wandeling doet in combinatie met het bezoek van de spektakeltocht of de animatie in de School van Eertijds, dan daalt de prijs naar 2,00 per persoon.

NB : als je het wenst kan je de begeleiding krijgen voor kleinere groepen. Dan wordt het wel een forfaitaire prijs gelijk aan 15 personen.

 

VERPLICHTE BOEKING

 

Inlichtingen: Espace Arthur Masson 060/39.15.00 - info@espacemasson.be